pátek 14. prosince 2018

Jak se zije tricatnikum v Kanadě

Tak tu mame po dlouhe dobe jednu aktualni reportaz ze zeme medvedu na divokem severu...

Trochu jsme zestarli, ale asi nezmoudreli, nicmene se nam stale dari skvele...Kanada je zeme prilezitosti a my si ty nase rozhodne nenechame ujit!

A tak jsme se po skoro 4 letech tady zacali lehce vracet do zivota tricatniku...ale nebojte, jen lehce...

Oba jsme si nasli skvele prace, uz zadne myti nadobi po nocich a hlidani osmnactiletych Australanu, kdepak. Martina pracuje jako nadupany nemocnicni lekarnik - klinicky farmaceut okresni nemocnice a ja si nasel nejlepsi nezavislou komunitni lekarnu se stabilni klientelou lokalnich pacientu - dedousku a babicek co neremcaji ale oceni sve schopne a verne lekarniky. A vedeme to tam ve dvou se stejne starym kanadskym kolegou, se kterym chodime na teambuilding jezdit do backcountry na sledech (rozumej sneznych skutrech)...no proste sny se stale plni, ne ze ne!

A k tomu se nam nejakym zazrakem stesteny v dobe nejvetsi ubytovaci krize ve Whistleru podarilo sehnat si dvoupokojovy byt...a nejen ledajaky...v novem dome...s vyhledy, ze by v 8. patre luxusniho hotelu Fairmont ve Whistleru mohli hoste zavidet...z kuchyne a obyvacku vidime prekrasnou Mount Currie, ktera se kazdy vecer zbarvuje do oranzova pri zapadu slunce a muzeme na ni pozorovat sneznou caru, ktera se pohybuje nahoru a dolu podle rocniho obdobi. A z obou loznic vidime smerem na jih k Whistleru, se slunecnym vyhledem pres lesy na horu Mount Sproat.

To vse na kanadske pomery za cenu vice nez priznivou...

A jelikoz je dum novostavba, byt byl nabizen naprosto nezarizeny...a to je prece vyzva...poscitali jsme tedy uspory na uctu a vyrazili...kam jinam nez do Ikey! Verte neverte, je opravdu vsude na svete naprosto stejna...pripadal jsem si jako doma v Praze na Cernem Moste :-)


A ted uz to vsechno jen nekam nacpat a odvezt...

Aha, Ikea...jeste slozit by to chtelo...


A tady uz je skoro hotovy produkt...


A pozor, vyhled na hory mate i ze sprchy!

...jen jeste prijde vanocni vyzdoba, ale na stromecek pujdeme s kolegou az 23. prosince...a pekne na svuj, tady si totiz muzete uriznout vlastni stromek, pokud je pod draty elektrickeho napeti...a jelikoz je vsude kolem spousta vodnich prehrad, dratu tu vede habadej.

A jelikoz druha loznice zatim zeje prazdnotou, prijimame zavazne i nezavazne objednavky na navstevy! Nevahejte, lepsi sance uz asi nebude...v lete v zime, Whistler a cela Kanada maji rozhodne co nabidnout! Skupiny v poctu 1-30 se mohou klidne hlasit...a pokud vas bude vic, nejak uz se to zaridi...

A nezoufejte, lyze vam klidne muzeme pujcit...na kterykoli druh snehu...tyhle vsechny jsou meho kolegy...

1 komentář: